Ett gott skratt förlänger livet

Idag fick jag och Anna världen skrattattack i cantinan på jobbet. Vi grät och allt. Det var jätteskönt. Vi diskuterade efter hur länge sedan det var vi skrattat. Det var längesedan jag skrattade... eller nej, men det var längesedan jag skrattade så och det är så skönt! Gick runt resten av arbetsdagen och var glad bara för det :)

Fred och Kärlek och Skratt

happy birthday to Karin!

Kom just hem efter att ha varit uppe hos Karin och firat hennes födelsedag. Eftersom vi båda jobbar imorgon så blev det bara ett glas vin på balkongen och en chokladmuffin, men det var väldigt mysigt.

Börjar 07 imorgon istället för 16, men det är skönt för då slutar jag redan jag 15. Mys.
Fred och Kärlek <3

Jag fattar varför hippies på 60talet inte jobbade...

I min fina bok The Hippie Handbook står det en lista på flera jobb som passar en hippie (bland dessa står "oregano" farmer), men överst står det att "riktiga" hippies på 60 och 70talet oftast inte jobbade utan odlade sin egen mat och tillverkade sina egna saker, men att detta är svårt att göra idag. Men jag skulle fan vara mycket lyckligare om jag fick odla min egen mat, ha hemmagjorda kläder, bodde i en lada och använde utedass än nu när jag jobbar.

Idag kom jag på migsjälv med att önska hemska saker om och åt kunderna och gick runt och såg akitsur ut. Det slutade inte bara med kundera utan jag lät det också gå ut över mina medarbetare och tyckte att de bara kunde lära sig svenska och prata med mig på ett riktigt språk även om jag vanligtvis tycker norska är fint och trevligt. Jobba gör mig alltså sur och elak och jag tror också att jag håller på att bli lite deprimerad.

Så... konstnär är nog det yrket jag borde satsa på, även om jag gillar att göra av med pengar är det antagligen ett betéende som jag kan träna bort och vara fattig och lycklig resten av mitt liv. Jag ska medietera och sjunga Kumbaya hela dagarna och vara en riktig hippie.

Fred och Kärlek, nu ska jag göra mitt bästa för att bli snäll och harmonisk igen <3<3 

Antikporr och screensavers med AcademicWork

AcademicWork som jag jobbar för har en mysig tradition att de har olika aktiviteter på torsdagar varje vecka. Ibland är det afterwork, ibland är det skattjakter och annat roligt. Nu i torsdags skulle vi ha spelat brännboll, men eftersom 5 personer inte blir några vidare lag så bestämde vi oss för att ta en liten sightseeing tur istället.

Vi började med Vigelandsparken som typ är en av de finaste parker jag någonsin sett. Den är väldigt olikt någonting jag någonsin sett i skandinavien och jag önskar verkligen att vi hade en sån hemma i stockholm. Det är en väldigt känd, norsk skulptör som gjort alla skulpturer i hela parken och vi kan ju säga såhär; han tyckte inte om kläder. Alla skulpturer är sprittsprångande nakna. Motiven är dock väldigt fina och just att de är nakna ger en väldigt naturlig känsla till det hela. De föreställer människor i alla åldrar och storlekar, glada, arga, ledsna och kära. De leker, bråkar, kramas eller flätar varandras hår. Vissa är i naturlig storlek, medans andra är giganstiskt stora. Som prick över i (både för att det är väligt högt upp och för att det verkligen är kronan på verket) finns en gigantisk obilisk högst upp i parken. Det är många, många nakna kroppar på och omslingrade runt varandra säkert 10-20 meter upp i luften och från plattformen är också en otrolig utsikt över Oslo.

Förutom alla dessa statyer så finns otroligt stora gräsytor, alléer och välskötta rosenrabatter. det ser lite ut som en kunglig slottsgård på något sätt.
   

Sen när vi sett klart på den fina parken drog vi tillbaka till Majorstuen där vi möttsa upp från början och vi viste inte riktigt vad vi skulle göra, men precis då kom bussen upp till Holmenkollen så på mitt initiativ sprang vi till bussen och åkte raka vägen upp till Holmenkollen där man kunde se ner på hela Oslo. Just där ska de också ha VM i vinter så vi såg ganska mycket häftiga grejer som de håller på att bygga där. Men utsikten var bäst!

 

Fred och Kärlek <3

Sideshow i oslo

Medans jag var sjuk så orkade jag inte laga mat och det gjorde inte Alexander heller, så en dag släpade vi oss iväg till donken sent på kvällen strax innan vi dog av hunger. Efter det skulle vi gå och äta glass, men hamnade istället mitt i en gatuföreställning på Karl Johan. Det var en man som kunde göra alla möjliga konstiga saker. Bland annat få hela sin kropp genom ett tennisracket medans han balanserade en kristallboll på huvudet (!).
När det var dags för den stora finalen och han skulle rulla en brinnande boll över hela kroppen och sist ner genom byxorna så behövde han hjälp och då valde han Alexander. Så här nedan har ni en fin bild på Alexander i brandsäkra kläder som håller The Ball of Fire!
wow


Fred och Kärlel <3

Bilder från 15/7-10


Detta är då Johnossi. Vi kom väldigt nära så det blev flera bra bilder.



Alexanders vänner bor på Budget Hotel och har ett bra kylskåp...


Kent, men de är inte bra.

"a big fat giant hole"

Vi gick och såg Johnossi på Oslo Live i fredags, det var awesome! Jag har inte lyssnat jättemycket på dem, förutom på 18 karatdet gold. Men det var en magisk konsert. Jag kunde typ inte tänka, bara känna musiken. En känsla som jag glömt lite eftersom jag inte varit på livespelning på ett tag och liksom lagt mitt musikintresse på hyllan sen jag åkte till USA. Men det är dags igen för jag kommer ihåg hur mycket jag älskar musik, speciellt live.

btw, Ni kommer aldrig uppleva Johnossi förrän ni sett dem live.

Fred och jättemycket kärlek! <3



Sjuk!

Jag är jättesjuk!

Idag gick jag hem från jobbet för jag hade feber och var yr och höll på. Har värsta hostan också... jag är bedårande just nu.
Ska nog stanna hemma imorgon också.

Det är väldigt jobbigt att vara sjuk eftersom man blir väldigt rastlös väldigt snabbt, men man kan liksom inte göra någonting för man är sjuk. Dessutom så ligger Alexander bara och sover så jag får inte mycket sällskap. Jag är hungrig, men orkar inte göra mat. Jag önskar de hade Max här för jag skulle vilja ha en riktigt greenburgare, men  funderar på att gå till McDonalds istället och köpa pommes och sötsur sås. Problemet är dock att Alexander sover och vill inte följa med och jag pallar inte gå hela vägen till Majorstuen ensam.

Igår fick jag världens psykbryt och ville bara åka hem. Det är någonting när jag blir sjuk att jag alltid saknar mina föräldrar väldigt mycket, även när jag är hemma och de är på jobbet. Men det finns inte mycket att göra åt det nu för jag ska vara här i 3 veckor till.

Just nu har jag iallafall Paolo Nutini som stöd. Har inte lyssnat på honom på länge, men han är så underbar med röst, texter och melodier. Kärlek till honom

"It was in love I was created and in love is how I hope I die"

och Fred och Kärlek till er alla <3



Städa städa varje fredag och så varje jul, det tycker jag är...kul?

Jag har just vaknat och Alexander kommer hem om 4 och innan dess ska jag ha: Städat och damsugit lägenheten, diskt, lagat mat, sytt om en klänning, handlat, tänt alla 5000000 ljus och hunnit göra mig iordning. Tiden brukat sällan vara på min sida, men jag hoppas den är det idag!

Fred och Kärlek, i all hast!


Honey, I'm home!

AH! Vilken lycka!
För några timmar sedan satt jag ensam hemma i min skitiga lägenhet, kollade på Gray's Anatomy och åt en äcklig middag när det plötslit knackade på dörren. Jag tog förgivet att det var en av tjejerna från huset så jag öppnade bara dörren och var redan påväg in igen när jag såg att det var ALEXANDER där utanför!!! Jag gick typ in i chock för att det var så oväntat, han hade lurat i mig att han inte skulle komma hem förrän imorgon. Självklart hoppade jag på hono och var jätteglad och typ... grät lite kanske, men det tog väldigt lång tid innan jag accepterade helt och hållet att det inte var en dröm eller en hallucination eller något, han hade kommit hem på riktigt! Jag är så glad!

Dock! hade jag tagit ledigt från jobbet imorgon och skulle fixa värsta överraskningsmiddagen till honom med massa ljus jag köpt och min nya klänning och kanske tillochmed bjudit honom på bio. Nu har jag ju avslöjat att jag tänkte göra det, men undra om han blir överraskad om jag gör det imorgon iallafall eftersom han endå ska till jobbet, så jag har hela dagen på mig att förbereda.

Just nu sover han iallafall och kommer antagligen fortsätta göra det. Det har varit en tuff vecka på Cypern från vad jag har hört.

Han är underbarast och sötast på jorden!

 Fred och Kärlek! <3

Billy Jack <3

Idag såg jag filmen Billy Jack från 1971 som är en film som ligger högst upp på listan av "Essential Hippi Movies" i min Hippie handbok. Det var jättebra och framför allt så var det jättebra musik i den. Jag har lyssnat på låten One Tin Soldier av The Original Caste på repeat i flera timmar nu. Den finns på spotify, LYSSNA PÅ DEN!

"Peace on earth was all it said"

Fred och Kärlek <3

The Wankers

Jag har kollat mycket på film de senaste dagarna och i förrgår kollade jag på The Runaways som är en film om just The Runaways, alltså Joan Jetts första band i början av 70talet. Filmen var helt otroligt bra och jag blev så himla inspirerad så jag skrev till Adde på en gång och sa att vi skulle starta band.

Nu är det fixat, hittills är det jag, Adde och Kenny. Addes krav var att vi skulle heta the Wankers och det kan jag väl tänka mig. Yey!
Är så glad att få med just Adde, jag har verkligen saknat henne de senaste veckorna och jag vet att hon är mycket mer kreativ och kan mycket mer än vad hon ger sig ut för att vara och kunna. Ska bli kul.

Vi börjar repa så fort jag kommer hem.

Peace and Love!

Blå i Oslo är bättre än Blå i Stockholm

Igår var jag på krogen i Oslo för första gången sen jag kom hit. Det är inte riktigt likt mig att inte gå ut på 2 veckor men finns inget att göra åt det nu i efterhand. Det var iallafall riktigt roligt igår.

Jag mötte upp de andra tjejerna från mitt hus vid utgången klockan strax innan 22, vi skulle träffa en annan tjej från jobbet vid Majorstuen klockan 22 och bussen skulle gå dit 21:56. Alla var på plats vid porten ca 53 och sen sprang vi som fan till bussen med höga klackar och allt, men vi hann. Träffade Natalie och tog sedan trikken till Örjan som är en norsk kille från jobbet (som om någon som inte var norsk skulle heta Örjan). Han bodde i en jättefin, jättestor lägenhet med jättelite möbler. Där stannade vi ett tag och drack rödvin och träffade massa människor, vissa från Ikea, vissa inte, men trevligt var det. Sedan visade sig att de flesta inte skulle till Fisk och Vilt som vi tänkte utan flera tänkte dra på ett ställe som hette Blå. Natalie, som varit där tidigare, sa att det var trevligt, men lite för hippie för hennes stil vilket jag tyckte lät alldeles utmärkt. det var jättretrevligt, även om det var mer indie än hippie, men indie funkar för mig också. De spelade mest electro, men jag tror jag var lite för drucken för att bry mig speciellt mycket om musiken.

Jag, Karin, Anna och hennes roomie Linda hade en jätterolig kväll. Vi dansade och sprang runt bland människorna och var glada. Vi drog därifrån strax innan 3. Vi barfota knallade till Järnbandetorget där vi hittade en nattbuss hela vägen hem. Träffade dessutom trevligt folk på bussen. Jag och Karin pratade mycket med en norsk kille vars vän hade däckat och sov roligt. Jag vet inte om det var fyllan eller om han hade en speciell dialekt men jag förstod typ allt den vakna killen sa. vanligtvis har jag väldigt svårt för norskan, speciellt i lång konversationer, men det enda jag inte förstod var när han använde ett norskt ord för betyg. Så... på fyllan kan jag norska ;)

Vi kom hem vid 4 och idag sov jag till 14:30. det var underbart!
  

fred och kärlek <3

Möt min granne, Herr al-Qaida!

Idag när jag tog rast på jobbet så såg jag Karin sitta med en tidning framför sig och så fort hon såg mig så ropade hon helt hysteriskt att jag skulle komma dit för vårt hus var i tidningen.
Det visade sig att det var en artikel på 5 uppslag samt förstasidan och det var för att al-Qaida hade tillverkat bomber i vårt hus. De hade hållt till uppe på 8de våningen och tydligen hållt på att tillverka en bomb som hette någonting jättekomplicerat men som kallades "Satans Mor" och de har kommit fram till att de var ämnade att detoneras här i Oslo även om de inte verkade helt säkert vart.

Allt detta tycker jag känns mycket spännande och just nu är mitt hus antagligen ett av de säkraste ställerna att bo på i hela Oslo.

 Massa Fred, Fred och mer Fred och Kärlek!

Temon och Pumba på Ikea

Idag var första dagen jag hann och orkade ta mig en tur på Ikea efter jag slutat. Jag har varit här i lite mer än en vecka och levt helt utan en sax, vilket de som fyllde lägenheten tydligen inte tyckte var nödvändligt. Jag har också köpte en golvskrapa, eftersom golvet i badrummet lutar lite så rinner allt vatten ut på golvet och inte ner i avloppet som det ska, bra design!

Jag har en liten vän på jobbet som heter Temon (precis som i lejonkungen!!!!!!), han jobbar på lagret, pratar bara engelska (eller han pratar massa andra språk, men engelska är det enda jag förstår) och kallar mig alltid för princess för att första gången jag tilltalade honom frågade jag var princesskakorna var. Han, jag och Ebba har börjat umgås en del på jobbet eftersom vi alla jobbar precis samma tider, även om Ebba och jag jobbar med kallmaten och han på lagret.

Idag när vi slutade nämde jag till Temon att jag skulle gå runt på Ikea ett tag och det skulle tydligen han också, förutom att han skulle storhandla, han köpte bord och bokhyllor och jag vet inte vad, medans jag köpte lite ljus, saxar och lite småtjaffs som var billigt. Det var trevligt iallafall och sen fick jag tjuva in min på hand kvitto för att få personalrabatten som jag inte får eftersom jag inte är anstäld av ikea utan av ett bemanningsföretag.

Det jag skulle säga i detta inlägg som skulle bli kort är att lägenheten är jättefin nu och har både sax(ar, 3st) och golvskrapa, lite blommor och lite ljus. Mysigt.

Peace and Love <3


Fan ta sommarrean

Idag efter jobbet så åkte jag inte direkt hem som vanligt utan jag tänkte att jag skulle ta mig en titt på butikerna i Oslo. Som vanligt gick jag såklart in på HM. Fan va hopplös man är, de har ju precis samma saker som hemma. Förutom en jättefin klänning jag hittade som jag aldrig sett på HM i Sverige (betyder dock inte att den inte funnits, jag går inte i butiker så ofta hemma) och den var underbar! OCH kostade bara 50 kr(!!!!)

Den enda som fanns var i min storlek och den satt jättefint! Så... den blev min och påväg ut från provrummer såg jag en dam hänga ifrån sig en likadan fast i svart som OCKSÅ var i min storlek!!! Så jag köpte båda och jag är lycklig :)

Efter shoppingen drog jag till en mataffär och hittade äntligen lite Qourn, så idag har jag ätit en bra proteinrik middag för första gången på ett tag, jag gjorde tillochmed en mozzarellasallad till. Gott.
När jag var ute passade jag också på att köpa en bit vattenmelon som var jättebillig och sen bjöd jag över Karin till min balkong för en fruktstund.

Nu är det sängen som gäller (och The Vampire Diaries)

Fred och Kärlek och kolla på min klänning!!!!



Plötsligt händer det

Idag sa min chef, en svensk superkock vid namn Stephan (som jobbat med Gordon Ramsey och är allmänt supercool) att jag hade gjort ett jättebra jobb och att jag var jätteduktig. Jag grät nästan lite inombords.

Idag har jag dessutom jobbar över 2 timmar (PENAGR!!!!!) och fått en fast position. Jag ska från och med nu jobba med kall maten tillsammans med Ebba. Det är nästan kul, den roligaste uppgiften på mitt jobb iallafall. Men det betyder att jag kommer börja jobba klockan 7 på mornarna hädan efter, men då slutar jag ju klockan 15, precis som Alexander och då kan vi ses mer, eller så kommer jag orka jobba över mer och tjäna mer pengar. Kanske kan köra någon varannan dag-grej ;)

Bra dag!

Väldigt mycket Fred och Kärlek till alla jordens varelser <3

Korv

BTW så glömde jag berätta att när jag kom hem från jobbet igår så hade Alexander bytt min bakgrundsbild till denna:
 och lämnat en bit hushållspapper som han skrivit LOVE U <3 på. Det var väldigt gulligt och fick mig att känna mig lite bättre efter han hade åkt.

Fred och Kärlek, mest kärlek och mest till Alexander, men vi andra får jättemycket också. <3

I get by with a little help from my friends

Jag och Karin, en tjej från mitt jobb, hade snackat lite om att ses idag och precis efter jag kommit hem från stan efter en lång upptäcksfärd så ringe hon och sa att hon var i stan. Jag hade endå inget för mig så jag drog in på en gång och mötte upp henne en kvart senare.
Det var jättekul att se henne i hennes vanliga kläder, jag hade innan bara sett henne i ikea uniformen och jag hade varit nyfiken på vad hon hade för stil privat. Hon var jättesöt i vanligt svart linne och blommit midjekjol och ballerinaskor och så ett par svarta pilotsolglasögon som bröt av lite på det gulliga och fick det att se lite tuffare ut vilket passar henne som person. Hon är liten och tuff.
Vi hade iallafall jättetrevligt. Vi gick och tog en pizza (kostade 150 nok (första stället vi gick till kostade en pizza över 200 nok)) och satt och snackade ganska länge på en restaurant nära järnbanetorget och sen tog vi trikken till en park som jag upptäckt tidigare på dagen där det var en marknad och vi gick runt och tittade lite tills vi åkte hem vid 7tiden. Väldigt mysigt var det och första gången jag hängt men en av mina arbetskamrater på fritiden.

Nu har jag dessutom pratat länge med Helena så jag mår väldigt bra och ska nog gå och lägga mig eftersom jag har en lång arbetsdag framför mig imorgon med start klockan 8, vilket betyder att jag måste ställa klockan på någonting hemskt som börjar på 05.

Ha det bra och massa fred och kärlek till er alla


Gårdagens promenad

Gårdagens promenad blev inte direkt så rogivande som jag hoppats. Eftersom jag inte vågade gå här runt Ullevål Sykehus där jag bor eftersom det är väldigt mörkt och ganska mycket skumma typer så tog jag trikken (spårvagnen) in till Oslo och tänkte att jag kunde gå runt och kolla på alla fulla människor och kolla hur Oslo var en lördagkväll och sen ta trikken tillbaka hem.

det började helt okey, förutom att jag blev livrädd för min egen skugga pväg till trikken. Jag träffade en väldigt trevlig man som också satt och väntade på trikken. Vi pratade lite om Stockholm och om Oslo tills trikken kom och vi satte oss på olika platser. Medans vi pratade frågade jag honom hur länge trikken gick på lördagkvällar och han sa att den slutade gå 00:30. När vi väl kom fram till Järnbanetorget visade sig att sista trikken hem redan hade gått stax efter 00. Så jag började på en gång att knalla den långa, mörka vägen hem. det jag märkte att en sak som skilljer Oslo från Stockholm är att i Stockholm är det fullt på gatorna runt midnatt på lördagar, i Oslo är det dött. Jag såg ca 10 personer på den 45 minuter långa promenaden hem och jag bor endå centralt.

Jag kom hem runt 01 iallafall och då var jag genomsvettig pågrund av den otroligt kvava värmen som plågade Oslo igår och jag var inte ett dugg lugn eftersom jag varit på min vakt hela vägen hem. Så, det var en dum idé att gå ut, men det känns ganska bra nu i´efterhand eftersom jag faktiskt gick ut iallafall.

Jag tycker det är konstigt att jag känner mig så osäker på gatorna här, jag har alltid varit den som inte varit rädd för att gå ute själv på kvällarna och människor har alldrig skrämt mig. Jag undrar vad detta beror på? kan det vara så att det var mitt första intryck av oslo som förstörde allting, eller faktumet att jag är ganska långt hemifrån? Jag vet inte vad det är, men jag ska försöka komma över det, jag har trots allt bara varit här en vecka och det vore inte konstigt om jag inte var helt van vid staden än.


Nu ska jag ta på mig skorna och dra mig in till oslo igen även om ingenting är öppet på söndagar här, inte ens matbutikerna.


"Jag skulle vakna mitt i natten och gå upp och ta en lång promenad, jag skulle låta blicken möta andra ögon i en främmande stad"

Nu har Alexander åkt tillbaka till Stockholm för att packa inför Cypernresan och jag sitter här i lilla lägenheten helt ensam på en lördagkväll. Jag tror jag ska gå ut och ta en promenad och få lite frisk luft. Det känns väldigt konstigt att vara helt ensam i en främmande stad i ett annat land.


Captains logg. Day 5

Puh! Kom hem för några timmar sedan och kom just på att jag kanske slutade en timme förtidigt. Jag tror jag började 13:00 vilket betyder att jag skulle sluta 21:00 men jag gick 20:00 och alla cheferna var helt med på det och allt.... konstigt, får fråga dem imorgon och så kan jag ju jobba extra på lördag.
Idag har jag iallafall fått haft den supersnygga kockutstyrseln på mig. Jag var assnygg förutom att mina byxor var aningen korta, kockmössa inte kan vara snyggt på någon och det samma gäller foppa-tofflor, men jackan är assnygg så den fixade allt.

Idag var det dessutom kul att jobba, jag har varit i grillen hela dagen. Jag trodde att det skulle vara lika mycket folk som igår (igår var det KAOS!!!!!!), men det visade sig vara för att det regnade så idag var det lungt och trevligt. Dessutom jobbade alla trevliga människor idag. Båda tjejerna jag träffade första dagen som jag varit vän med sedan dess och sen två andra tjejer som jag träffade igår, alla från Sverige (det verkar inte jobba några norska ungdomar i grillen). Dessutom är resten av personalen, som är lite äldre, också så trevlig, alla skojar med en och hjälper en när det är någon man inte kan eller inte förstår (typ norska).

Jag fick idag reda på att de två andra svenska tjejerna som jag träffade igår bor i samma hus som jag fast på andra våningar så vi bytte nummer idag och ska ses och ta en öl någon gång snart. Mys! De verkar verkligen som helt min typ av människor båda två! JA!

Bra med sällskap eftersom Alexander (#&%?!!!!) ska åka till Cypern på lördag och lämnar mig ensam i ett främmande land i en vecka.

sova nu

Fred och Kärlek <3


RSS 2.0