Antikporr och screensavers med AcademicWork

AcademicWork som jag jobbar för har en mysig tradition att de har olika aktiviteter på torsdagar varje vecka. Ibland är det afterwork, ibland är det skattjakter och annat roligt. Nu i torsdags skulle vi ha spelat brännboll, men eftersom 5 personer inte blir några vidare lag så bestämde vi oss för att ta en liten sightseeing tur istället.

Vi började med Vigelandsparken som typ är en av de finaste parker jag någonsin sett. Den är väldigt olikt någonting jag någonsin sett i skandinavien och jag önskar verkligen att vi hade en sån hemma i stockholm. Det är en väldigt känd, norsk skulptör som gjort alla skulpturer i hela parken och vi kan ju säga såhär; han tyckte inte om kläder. Alla skulpturer är sprittsprångande nakna. Motiven är dock väldigt fina och just att de är nakna ger en väldigt naturlig känsla till det hela. De föreställer människor i alla åldrar och storlekar, glada, arga, ledsna och kära. De leker, bråkar, kramas eller flätar varandras hår. Vissa är i naturlig storlek, medans andra är giganstiskt stora. Som prick över i (både för att det är väligt högt upp och för att det verkligen är kronan på verket) finns en gigantisk obilisk högst upp i parken. Det är många, många nakna kroppar på och omslingrade runt varandra säkert 10-20 meter upp i luften och från plattformen är också en otrolig utsikt över Oslo.

Förutom alla dessa statyer så finns otroligt stora gräsytor, alléer och välskötta rosenrabatter. det ser lite ut som en kunglig slottsgård på något sätt.
   

Sen när vi sett klart på den fina parken drog vi tillbaka till Majorstuen där vi möttsa upp från början och vi viste inte riktigt vad vi skulle göra, men precis då kom bussen upp till Holmenkollen så på mitt initiativ sprang vi till bussen och åkte raka vägen upp till Holmenkollen där man kunde se ner på hela Oslo. Just där ska de också ha VM i vinter så vi såg ganska mycket häftiga grejer som de håller på att bygga där. Men utsikten var bäst!

 

Fred och Kärlek <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0