jobbigt att jobba

Idag har varit en Kempejobbig dag på Ikea, så jobbig att jag inte orkar skriva!
Tänkte bara säga att jag inte allt är ledig imorgon utan jag ska jobba från 13-21... kul. Jag är dock glad att jag jobbar med så himla mycket trevligt folk, alla är verkligen jättemysiga och snälla (förutom Hitler, se längre ner). Bajs bajs bajs
ut.

btw så träffade jag norska Hitler idag, hon var jobbig.

Väldigt ont om fred och kärlek idag, men ni får det iallafall! <3


Morn morn

Jag sitter och äter frukost och ska snart till jobbet. Idag ska jag stå i grillen, ska bli spännande. Hoppas jag får ha de fina kläderna!

Idag regner det i Oslo, hoppas det är fint imorgon så jag kan få upptäcka oslo i solsken.

Fred och Kjaerlighet <3

Jag är kär!

Efter allt jag sagt om misärens stad så är Oslo riktigt mysigt. Idag skulle jag ju då gå runt och upptäcka Oslo, men först skulle jag till skatteetaten och sen var jag tvungen att ta mig till banken för att öppna ett norskt bankkonto. Det visade att den enda SEB som fanns i hela Oslo låg på ett ställe som hette Aker Brygge som jag trodde skulle vara ett stort industriområde från hur det såg ut på kartan men det visade sig vara en jättemysig kaj med massa båtar och glasskiosker och ett stort shoppingcenter. Jag gick runt hur länge som hälst och bara kollade runt och satt i solen och åt glass, myspys. Jag sparar resten av Oslo till på torsdag för då är jag ledig igen.

Ord jag lärt mig idag:
Tannpuss = Borsta tänder
Sulten = Hungrig
Spise = Äta
Hyggleg = Trevligt
Edderkopp = Spindel

Aker BryggeOslos rådhusThe Eternal Peace FireDetta är en staty som jag hittade på Aker Brygge. The Eternal Peace Flame. Tydligen brinner flamman (som man inte ser på bilden för att det är ljust ute) oavbrytet året runt och har gjort det sedan den invigdes 2001. Om ni inte ser det så är flamman mitt i en lotusblomma. Jättefint! Bunken bredvid är en separat staty av samma konstnär som heter The Dreamer of Erternal Peace. 


Fred og Kjaerlighet 

Någon har snott min chocklad!

Jag har en aning om vem det kan vara.... han fick nyss ett sms där det stod "Tattare!!"

Samma person som jag misstänker för detta brott somnade också igår direkt när vi kom hem efter jobbet på vår 7 månaders dag och vaknade inte förrän imorse när hans klocka ringde. Kul kille!

Nu laddar jag upp en ful bild på honom och dricker hans cola som straff!!

  Fred og Kärlek till alla utom Alexander

Ledig

Idag är jag ledig så jag sitter och kollar på Disney Channel  (hallelhujah) på norska. Snart ska jag väl göra mig iording och dra ut och upptäcka Oslo. Jag har fått i uppgift att gå till Skatteetaten för att fixa skattekort till både mig och Alexander. Jag måste också gå och kopiera nyckeln till vår lägenhet eftersom jag börjar senare än Alexander måste jag ha nyckeln, men han slutar tidigare så han behöver komma in innan jag är hemma. Igår fick stackarn hänga runt i stan i flera timmar innan jag slutade. Så nyckel! Jag ska också dra till en riktig mataffär för på alla jag varit på hittills har alla sett ut som frågetecken när jag frågat om sojakött eller qourn eller andra köttsubstitut. Undra hur man är vegetarian i Norge? Vår cantina på jobbet har inte heller någon vegetarisk mat, förutom sallad då, det det får bli till att äta sallad i en och en halv månad ;) YEY!

Första dagen på jobbet

... var helt okey. Tog typ en timme att hitta rätt uniform, skor osv... jag måste dessutom ha keps på mig när jag står i Bistron... jag är inte så snygg på jobbet. Men på onsdag ska jag jobba i grillen vilket betyder att jag kommer få ha kock-rock och kockhatt på mig, det ska bli roligare och kanske snyggare.

Idag firar jag och Alexander dessutom 7 månader inofficiellt. Det firar vi genom att jag sitter vid datorn och Alexander svover, det har varit en jobbig dag, men det kanske blir bättre till kvällen?

Roliga ord som jag lärt mig idag:
Soft is = Mjukglass
Cocosboll = Kanelbulle (ite egentligen, men det uttalas så)
Brus = Läsk
Rolig = Lugn
Bira = Bajs

Ja det var det jag kunde komma på nu...
Mer update från misärens stad senare ;)
Fred og Kärlek

Oslo= Misærens huvudstad

Hej hej, nu ar vi framme!
Vi kom till Oslo klockan 6 imorse, då det absolut inte fanns en enda vettig manniska på gatan. De førsta manniskorna vi støtte på var alla fulla, høga eller knappa. Vi gick runt och runt och runt før att hitta någonstans dar det kandes sakert att vara och dar det fanns "normala manniskor" men icke. Det sista vi såg innan vi gick in och gømde oss på sentralstatjon var ett gang grabbar som skøt heroin. Kul!

Efter mycket om och men och dålig service hittade vi antligen var lagenhet runt 9tiden. den ar pytteliten, men jattefin! Vi har en mysig balkong och en TV med DisneyChannel, vad mer kan man begara?

Just ni sitter jag ifs på ett internetcafe eftersom vi inte får igång internet, men det ska nog gå vad det lider.

Nu ska jag och Alexander handla lite och sen ar det tillbaka hem till lyan som galler.

Tack før meg/ Fred og Kærlek ;)

Info

Nu är jag tillbaka från Norrtälje. Det var jättetrevligt där och jag önskar lite att vi kunnat stanna längre med alla andra. Men nu är jag hemma och ska börja packa. Jag hatar att packa! Man måste vara organiserad och man måste göra det innan en viss tid, detta är två saker som inte riktigt passar mig.

Om några timmar åker vi iallafall. 22:30 går bussen till Oslo och vi är framme klockan 6:00 på morgonen. Då ska jag och Alexander kila till seveneleven och hämta nyckeln till vår lilla lilla lägenhet på 18 kvadrat med en liten liten 90-säng. Sen börjar vi jobba redan dagen efter, på måndagen alltså. Jag på Ikea, i bistron och Alexander på bryggeri på lagret. Det ska bli jättekul!

Efter mycket om och men kom jag och Alexander på att vi firar 7 månader tillsammans idag. Eller det är 7 månader sedan den 28 november som jag tyckte var en väldigt speciell dag då jag tycker att vi pratade för första gången som ett par och jag kände att vi var tillsammans. Men vi kom också fram till att vi egentligen, helt på riktigt blev tillsammans (igen, efter en insident) var den 11 februari, så vi ska fira 6 riktiga månader i Augusti :)
Men vi ska iallafall fira lite på måndag efter jobbet :D

Nu ska jag fortsätta packa.... bajs
fred och kärlek<3

En kort visit

Nu drar jag till min kära vän Annas landställe ute i Norrtälje trakten tillsammans med Alexander. Där ska vi fira midsommar med flera gamla vänner och bekanta till mig.

Midsommar är min absoluta favorithögtid förövrigt. Jag är typ MidsommarHitler för att det är så viktigt för mig att allt blir alldeles, alldeles underbart! Men vad kan gå fel? Bara man har blommor och sprit och gott sällskap så är allt på det gröna ;)

Jaja, jag kommer hem på lördag förmiddag och då är det bara packa och fixa snabbt och sen är det bussen till Oslo på lördagkväll

Glad midsommar! Fred och Kärlek till er alla!

Min nya blogg

Idag har jag, som ni kanske märker om ni läser (eller inte märker om ni inte läser), skapat en blogg. Detta på grund av att jag och Malin (malarmalin.blogg.se) bestämde igår på fyllan att jag skulle ha en blogg och den skulle heta såhär som min blogg råkar heta. HippieMatildaiNoryeah.blogg.se
Varför gör den det? JO! Hippematilda för att jag är Matilda och jag vill vara hippie, speciellt efter att jag fick den underbara boken The Hippie Handbook av två kärna vänner. Och jag vill hälst vara hippie tillsammans med Malin men, men andra delen av mitt bloggnamn "i Nor-yeah" Betyder att jag ska åka till Norge snart och bo där hela sommaren och då kommer Malin inte riktigt kunna vara min förste hippie. Så jag kommer behöva vara hippie själv, eller hitta en (eller fem) annan hippie att umgås med. Det ska bli mycket spännande. jag åker på LÖRDAG!

Fred och Kärlek!                     



RSS 2.0